Introductie 1e basisjaar tekentechnieken
Wat houdt het 1e basisjaar in?
In dit studiejaar komen universele symbolen aan bod die ieder hun eigen thema´s hebben. Deze thema´s ga je ervaren tijdens de les met verschillende teken/schilderopdrachten en ook lichaamswerk en relatietekenen. Het is een jaar waarbij zowel je hoofd, je gevoel, je lichaam en je bewustwording wordt aangesproken. Je wordt je bewuster van jezelf en de wereld om je heen. Het is een jaar van zelfonderzoek. Na iedere lesdag krijg je een reader en 3 huiswerkopdrachten. Een opdracht gaat over zelfreflectie, een opdracht gaat over het maken van een werkstuk en een opdracht met een proefpersoon. Het proces is belangrijk. Je ondervindt dat het tekenen niet perfect hoeft te zijn, dit vrije-energetische-helende-creatieve-bewust/onbewuste tekenen, waarbij geometrie wat juist gestructureerd is net zo goed zijn werking doet. Het is lekker spelen, een open blik, genieten van het proces. Er is vrijheid tot uiten, je creativiteit. Zeker in deze tijd waarin veel hoofdzaken door AI overgenomen gaan worden, is het belangrijk contact te hebben met jouw gevoel, je essentie en vooral mens mogen zijn.
Je gaat de thema’s herkennen in je leven: wanneer zit ik in de onderpool van de golf en daardoor kun je zien en uitvoeren hoe de golf weer omhoog zal gaan. Je herkent wanneer je niet goed in vorm zit, je te open bent en je je grenzen beter kunt trekken. Je voelt wanneer je niet in balans bent en kunt onderzoeken met de lemniscaat waar dit in zit. Hoe kan kleur je helpen? Hoe herken je na een doodlopend pad weer jouw goede pad en (levens)doel?
Dit jaar gaan we leren waar je naar kijkt als je een tekening gaat lezen. Wat voor vragen kun je stellen zodat je de tekentaal en wat het over jou zegt op dat moment bewust wordt?
Voor de zomer trek je een lootje met een van de thema’s. Je geeft dan in de laatste les een eindpresentatie over dit thema.
Wanneer doe je het 1e basisjaar?
- Je kunt dit jaar doen puur voor je persoonlijke ontwikkeling (evenals het autobiografische jaar).
- Als je holistisch tekendocent wil worden ga je na dit basisjaar door met het autobiografisch jaar waarin je de tekentaal verder gaat uitdiepen met verschillende vormen van tekening lezen en doelgroepen. (Daarna volgt het 3e jaar met vorming tot holistisch tekendocent.)
- Wanneer je al met mensen werkt is dit een heel goed jaar in combinatie met het studiejaar Tekentaal lezen voor je Beroepspraktijk. In het basisjaar krijg je en ervaar je vele tekenopdrachten die helend werken bij veel problematieken.
Praktisch:
- 18 lessen van 10.00-16.00 uur
- 3 huiswerkopdrachten per thema. Je krijgt feedback van de docent.
- Eindscriptie en eindpresentatie
- Certificaat van deelname
- Kosten: € 2.700,--
Klik hier voor het lesrooster
Klik hier voor het Inschrijfformulier