OpleidingTekentaal.nl
 

Bijscholingen

De Opleiding Tekentaal biedt in samenwerking met Ingeborg van Dijk van de Beeldernis verschillende nascholingen op het gebied van Tekentaal.

Denk hierbij o.a. aan:

  • Traumaverwerking
  • Innerlijk kindwerk (zie hieronder)
  • Regressietechnieken

Mocht je belangstelling hebben om één van deze nascholingen te volgen neem dan contact op.

 
Foto innerlijk kind tekening.png

Bijscholing Innerlijk kindwerk

Je kunt in je leven steeds weer tekorten voelen; verlangens en emoties die er nog om vragen erkend te worden. Vaak komt in therapie ofwel het krachtige kind of het gewonde kind of allebei tevoorschijn. Hoe belangrijk is het steeds dat je luistert, ziet, begrip toont en je innerlijke kinderen vasthoudt, dat ze jou alsnog mogen en kunnen zeggen wat nog gezegd wil worden en jij hen kunt zeggen dat ze goed zijn zoals ze zijn. Dit contact is zowel helend voor jou nu als voor het kind van toen. Er komt weer ruimte voor de oorspronkelijke krachten.

In deze bijscholing neemt José je mee in het de theorie rond het innerlijk kind en laat je zelf ervaren hoe je daarbij kunt komen. Een proces dat je inzichten en mogelijkheden biedt voor gebruik in je praktijk als therapeut, begeleider of coach.


In deze bijscholing:

  • Maak je kennis met de achterliggende theorie rond het innerlijk kind
  • Onderzoek en ervaar je het proces van contact maken met het krachtige kind, het waakhondkind en een kind dat nu op dit moment in je leven aandacht mag krijgen
  • Oefen je tekentaal lezen en vragen stellen n.a.v. de gemaakte beelden

Kijk voor een verslag van deze nascholing die op 17 maart 2024 gegeven werd voor de Beroepsvereniging Tekentaal hier eens.