OpleidingTekentaal.nl
 

Basisjaar Tekentaal

Je leert in dit jaar onder andere:

  • Tekentaalprocessen, die je aan den lijve gaat ervaren met het daarbij behorende lichaamswerk, energetische tekenoefeningen en relatietekenen.
  • De energie van een tekening observeren en het verschil tussen energetische, symbolische, metaforische, abstracte of figuratieve expressie ervaren.
  • Hoe het bewuste én het onbewuste het beeld beïnvloedt.
  • Welke technieken en materialen je wanneer gebruikt
  • Zowel culturele, biologische, psychologische en filosofische thema’s, die uitgediept en gekoppeld worden aan je lijf en leven.
  • Het lezen van de tekeningen van al deze thema’s en oefeningen
  • Tekenvaardigheid, kleurtechnieken, schildertechnieken en ruimtelijk werk.

Je leert dus lichaamsgericht, holistisch, universeel en cultureel tekenen en schilderen

Lichaamsgericht werken betekent dat we voor of na het tekenen de bewegingen uit de tekening nadoen in het lichaam. Dit doen we om het visuele beeld op te slaan in het lichaam en de emoties die het beeld of de oefening oproept te voelen.
Holistisch werken betekent de cognitie aanspreken, de emoties peilen en het lichaam betrekken bij alle oefeningen en thema’s, omdat deze 3 gebieden elkaar beïnvloeden. We werken met de brein-, hart- en buikintelligentie.
Universele thema’s zoals de golfbeweging, spiralen, lemniscaten, geometrie, de complexiteit van de vormtaal en ritmisch dynamisch /muzikaal tekenen zijn al oeroud en zijn zelfhelend.
Culturele thema’s zoals Aboriginal kunst, het kruis, de mandala, labyrinten en doolhoven, verrijken je mondiale bewustzijn en geven je rituele voeding.
Psychosociale thema’s doen we elke dag tijden het relatietekenen. Extreme vormen en spontaan en intuïtief tekenen maken je psychosociaal bewust. 

Per lesdag krijg je 3 huiswerktaken, waar je persoonlijke feedback op krijgt.

Dit eerste basisjaar wordt afgesloten met een eindpresentatie en een certificaat.

De lesdagen zijn van 10.00 – 17.00 uur.

 

Klik hier voor het Inschrijfformulier